امروزه یکی از سرگرمی‌های جذاب بشر تماشا کردن فیلم های سینمایی است. ولی انتخاب هدفمند فیلم‌های سینمایی به غیر از سرگرمی می تواند نگرشهای عمیق و تخصصی تری را در رابطه با موضوعات مختلف در انسان ایجاد کند. چرا که فیلم های با زمینه دانشی معمولاً با مشاوره با افراد خبره و متخصص آن حوزه مایه‌گذاری کمپانی‌های بزرگ فیلم‌سازی تولید می شوند. گاه این فیلم ها از اینده دور یا نزدیک به ما ارائه میدهند یا اینکه زاویه نگاه متفاوتی در رابطه با موضوعات برای ما ایجاد می کنند که می تواند با احتمال قابل قبولی درست باشد.

 مجموعه از بهترین تولید های سینمایی جهان در حوزه نرم افزار و هوش مصنوعی در این مبحث برای علاقه مندان آن گردآوری شده است.  البته این مجموعه که به مرور نیز تکمیل تر خواهد شد.

Ghost in the Shell/ مامورو اوشی/ 1995

10 فیلم برتر هوش مصنوعی تاریخ سینما


می توان برای دنبال کردن مبانی و محبوبیت ژانر علمی- خیالی هوش مصنوعی، نقطه چینی کشید که از «بلید رانر» شروع می شود و از «روح درون پوست» گذر می کند و به «ماتریکس» ختم می شود؛ این خط همچنین تکامل فیلم های هوش مصنوعی را نشان می دهد. مامورو اوشی، کارگردان این انیمیشن مشهور معتقد است که «تنها چند فیلم جود دارد که به وضوح تاثیر و قدرت کامپیوترها را نمایش می دهد، حتی بیرون از هالیوود.

به نظرم این تم از طریق انیمیشن بهتر منتقل می شود». چیزی که در مورد «روح درون پوست» جذاب است، به جز سر و شکل فوق العاده و موسیقی متن اعجاب آورش، نحوه رویکرد آن نسبت به ذات فراگیر تکنولوژی است. دنباله این فیلم، «روح در پوست 2: معصومیت» دنباله ارزشمندی است، اما فیلم اصلی خیلی مبنایی است، مخصوصا در سهیم بودن تماتیک آن در ذهن و هویت در فیلم های هوش مصنوعی.

 

سریال دنیای غرب (Westworld) – محصول سال 2016

در این سریال روبات‌ها از ماهیت واقعی خودشان بی‌خبرند. در این سریالِ آینده‌محور، روبات‌هایی که میزبان نامیده می‌شوند به تازه‌واردان اجازه می‌دهند رؤیاها و خیال‌بافی‌هایشان را پیگیری کنند، بدون نگرانی از اینکه تا چه حد ممکن است باعث ناراحتی شود. روبات‌های «دنیای غرب» به‌نوعی برنامه‌ریزی شده‌اند که ترس و درد را احساس می‌کنند اما هنگامی‌که متوجه می‌شوند چه چیزی در حال وقوع است، سعی می‌کنند به ماهیت هستی خود پی ببرند. این سریال شما را در مورد ماشین‌های مبتنی بر هوش مصنوعی به فکر فرو می‌برد.

 سریال انسان‌ها (Humans) – محصول سال 2015

در این سریال، باز هم ما شاهد یک دنیای آینده محور می‌باشیم. در سریال “انسان‌ها” موجوداتی مشابه انسان که “سنتز” نامیده می‌شوند، در جامعه ادغام شده‌اند. سنتزها درعین‌حال که انسان نیستند، اما بسیار به انسان‌های واقعی شبیه‌اند. این سریال درعین‌حال که هیچ ایده جدیدی درباره هوش مصنوعی به ما ارائه نمی‌دهد، اما می‌تواند برای کسانی که به تماشای آن می‌نشینند، تجربه‌ی سرگرم‌کننده و جذابی باشد. روبات‌های سنتز به‌قدری هوشمند و پیشرفته ساخته‌شده‌اند که انسان‌ها آن‌ها را تهدیدی برای موجودیت خود می‌پندارند و فکر می‌کنند که آن‌ها روزی جایگزین همتایان انسانی خود خواهند شد.

سریال فضاپیمای گالاکتیکا (Battlestar Galactica) – محصول سال 2004

بازسازی فضاپیمای گالاکتیکا با به تصویر کشیدن و شناساندن روش جدیدی برای تماشای محصولات علمی-تخیلی شناخته می‌شود. این سریال درواقع دو شکل مختلف از کاراکترهای علمی- تخیلی را به نمایش می‌گذارد. یکی از آن‌ها شکلی ابتدایی دارد و به نام «سایلون» (Synths) شناخته می‌شود؛ نوع دیگر نیز شکلی پیشرفته یافته و نامش «سایلون‌های انسانی» است. هسته مرکزی داستان سریال حول شباهت‌های سایلون‌ها به ما انسان‌ها است و این‌که آیا واقعاً سایلون‌ها و انسان‌ها با یکدیگر متفاوتند؟

 سریال مظنون (Person of Interest) – محصول سال 2011

در سریال «مظنون» به‌جای روبات‌ها، یک ماشین را می‌بینید. این ماشین با قابلیت خود، پیش‌بینی می‌کند که چه زمانی جرمی صورت خواهد گرفت اما نمی‌تواند بین قربانی و جنایت‌کار تفکیک قائل شود. به همین علت است که یک تیم مبارزه با جرائم هم در کنار این ماشین و با آن کار می‌کند تا پیش از وقوع جرم، از رخ دادن آن جلوگیری کند. نکته‌ بسیار جالب در خصوص این سریال آن است که این «ماشین» به همان اندازه‌ هوش مصنوعی که ما در تلویزیون می‌بینیم واقعی است. این ماشین یک دستگاه بزرگ با تعدادی سرور است. هیچ روبات شبیه به انسان در این سریال وجود ندارد، فقط یک ماشین فوق‌العاده قدرتمند باقابلیت‌های شگفت‌انگیز.

 سریال آینه سیاه (Black Mirror) – محصول سال 2011

سریال «آینه سیاه» ساختاری مشابه با سریال «منطقه گرگ‌ومیش» (Twilight Zone) دارد. در هر یک از قسمت‌های این سریال یک داستان جدید با شخصیت‌های جدید رخ می‌دهد. هرکدام از قسمت‌ها به ماجراهای پیچیده مبتنی بر تکنولوژی می‌پردازد و نگرانی‌هایی که از این بابت برای شخصیت‌های داستان رخ می‌دهد.

 

دونده تیغه 2049    (Blade Runner 2049)

محصول 2017
کارگردان:  Denis Villeneuve

بدون شک بلید رانر 2049 را می‌توان جزء برترین فیلم‌های علمی ‌تخیلی سال 2017 قرار داد. امتیاز 8.2/10 توسط کاربران IMDB و همچنین 81 و 87 توسط منتقدان سایت متاکریتیک و روتن تومیتوز این موضوع را تأیید می‌کند. این فیلم دنباله بلید رانر (1982) است. مدت‌ها قبل با تغییراتی در وضعیت جسمی انسان‌ها موسوم به مهندسی زیستی، از آن‌ها برای انجام مقاصدی خاص استفاده شد که انسان‌های عادی توانایی انجام آن را نداشتند. این انسان‌های جهش یافته که رپلیکانت نامیده شدند، پس از مدتی دست به شورش زدند. با مشکلاتی که آن‌ها به وجود ‌آوردند، شرکت مربوطه استفاده از آن‌ها را متوقف کرد و ورشکست شد. اما پس از مدتی شرکتی دیگر این کار را ادامه می‌دهد. آن‌ها نسل جدیدی از رپلیکانت‌ها را به‌نام بلید رانر ساختند. بلید رانرها وظیفه شکار مدل‌های قدیمی را داشتند. در سال 2049 افسر کِی که یک بلید رانر جدید است، یک رپلیکانت به‌نام ساپر مورتون را پیدا و آن را از رده خارج می‌کند. اما در این حین یک راز را کشف می‌کند که باعث ایجاد حوادث زیادی در ادامه فیلم می‌شود. فیلم بلید رانر 2049 تنها یک فیلم علمی ‌تخیلی نیست. تأثیرات فناوری‌های آینده بر زندگی انسان‌ها و ایجاد تغییرات بر وضعیت اجتماعی و معاشرت نیز به‌خوبی در این فیلم نشان داده شده است. همچنین، خلاقیت‌های مرتبط با رشد علم، شرایط و امکانات زندگی قابل تحسین است. نامزدی در چند بخش جایزه اسکار و بَفتا و برنده شدن در چند مورد از آن‌ها، از جمله افتخارات این فیلم است. این فیلم نشان می‌دهد که دستکاری ژنتیک ممکن است چه پیامدهایی به همراه داشته باشد. 


بامبل بی Bumblebee

محصول 2018
کارگردان:  Travis Knight

هرقدر هم که با دنیای فیلم و سینما بیگانه باشید، به جرئت می‌توان گفت با مجموعه فیلم‌های تبدیل‌شوندگان آشنایی دارید. انیمیشن‌ها و فیلم‌های زیادی درباره روبات‌هایی ساخته شده است که می‌توانند به خودرو یا چیزی دیگر تبدیل شوند. تا به حال 5 فیلم با نام تبدیل‌شوندگان یا ترنسفورمرز با کارگردانی مایکل بِی ساخته شده است. محبوبیت این مجموعه تقریباً روند نزولی داشته است. عدم محبوبیت نسخه 4 و 5 بیشتر از سایرین به چشم می‌خورد. به طوری که آخرین نسخه (Transformers: The Last Knight) که در سال 2017 منتشر شد، نمره‌ای بالاتر از 5.2 در IMDB و امتیاز 16 در روتن تومیتوز کسب نکرد! داستان آبکی و گیج‌کننده، بازی ضعیف بازیگران و نداشتن خلاقیت نسبت به نسخه‌های قبلی باعث کسب چنین امتیازی شده است. با این حال نمی‌توان کتمان کرد دیدگاه منفی منتقدان بر نظرهای بیننده‌ها نیز تأثیر گذاشته است. تمام نسخه‌های تبدیل‌شوندگان فروش بسیار بالایی در سطح جهانی داشته‌اند. بامبل‌بی یک فیلم فرعی از تبدیل‌شوندگان است و درباره یکی از روبات‌ها است که قرار است در دسامبر 2018 اکران شود. کارگردانی این فیلم توسط مایکل بِی انجام نمی‌شود و تراویس نایت عهده‌دار آن است. جان سینا و هایلی استینفرد از بازیگران معروف این فیلم هستند. تخمین زده می‌شود بودجه ساخت آن به 120 میلیون دلار برسد. باید چند ماهی را صبر کنیم و ببینیم نسخه جدید این مجموعه حرفی برای گفتن دارد یا همچنان مخاطبان را ناامید می‌کند.


کربن دگرگون شده Altered Carbon

محصول 2018
کارگردان:  Laeta Kalogridis

برای سریال ‌دوستان علاقه‌مند به ژانر علمی ‌تخیلی Altered Carbon انتخاب خوبی خواهد بود. فصل اول این سریال توانست امتیاز 8.4 در وب‌سایت IMDB را کسب کند. مرجع اصلی کربن تغییر یافته یک کتاب علمی ‌تخیلی با نویسندگی ریچارد کی‌مورگان است که در سال 2002 منتشر شد. داستان سریال در 500 سال آینده اتفاق می‌افتد و روایت‌گر زندگی دگرگون شده انسان‌ها در یک شکل و قالب جدید است. در آن زمان با پیشرفت چشمگیر فناوری، هوشیاری و ذهن انسان‌ها را می‌توان به‌صورت دیجیتالی ذخیره و بر بدن‌های دیگر بارگذاری کرد. لورن بنکرافت یکی از ثروتمندانی است که کپی شخصیت خود را ذخیره کرده است تا بعد از مرگش، ذهن او را در یک بدن جدید قرار دهند. پس از مرگ طبیعی مجدد در یک کالبد جدید زنده می‌شود. اما او با یک خودکشی دوباره جسم خود را از دست می‌دهد. داستان ادامه دارد و ذهن او در سومین بدن قرار می‌گیرد. اما این بار خاطره 48 ساعت قبل از خودکشی او پاک شده است. به اعتقاد بنکرافت این کار خودکشی نبوده و کسی او را به قتل رسانده است. به همین دلیل یک زندانی را برای حل این معما به کار می‌گیرد و به او پاداش آزادیش را وعده می‌دهد. از اینجا به بعد سریال وارد بعد اکشن و هیجانی خود می‌شود. فصل اول سریال شامل 10 اپیزود است و تمام آن‌ها از شبکه سازنده پخش شده است. نکته قابل تأمل و عینی این سریال این است که اکنون شرکت‌ها و استارت‌آپ‌های بزرگ همچون کرنل با هزینه‌های چند میلیون دلاری به‌دنبال آن هستند تا ذهن و خاطرات افراد را روی تراشه‌هایی ذخیره‌سازی و دومرتبه بازیابی کنند. رویکردی که در این سریال شاهد آن هستیم. 


آینه سیاه Black Mirorr

محصول 2011
کارگردان:  Charlie Brooker

وقتی صحبت از آینده انسان و فناوری می‌شود، همه به یاد یک قصه تکراری دیگر می‌افتند. با چنین دیدگاهی که مخاطبان دارند، ساختن فیلمی جذاب کار دشواری است. اما آینه سیاه از این آزمون سربلند بیرون آمده است و متفاوت از نمونه‌های قبلی است. این سریال شامل چهار فصل و مجموعاً 18 اپیزود است. آینه سیاه آنتولوژی بوده و هر قسمت آن روایت‌گر یک داستان مجزا است. داستان همه قسمت‌های این سریال توسط چارلی بروکر نوشته شده است و کارگردان‌های مشهوری ساخت آن را برعهده گرفته‌اند. آینه سیاه یکی از عجیب‌ترین و خلاقانه‌ترین سریال‌هایی است که تاکنون ساخته شده‌ است. سریال به طور علنی نقدی آشکار بر روابط انسانی و فناوری دارد و سعی دارد به بیننده درباره این شیوه زندگی اسفبار هشدار دهد. آینه سیاه در هر قسمت خود بخشی از زندگی امروزه انسان‌ها را به باد انتقاد می‌گیرد. به ‌طور مثال اعتیاد به فناوری، نظام سرمایه‌داری، زندگی سیاست‌مداران و میل به خشونت در فضای مجازی تنها بخشی از مواردی هستند که در سریال به آن‌ها پرداخته می‌شود. سریال بی هیچ ترس و تعارفی به تمام چیزهایی که هالیوود در سال‌های اخیر سعی کرده آن را به‌عنوان سبک زندگی امریکایی جا بیاندازد، حمله و به‌شدت از آن انتقاد می‌کند. آینه سیاه در وب‌سایت IMDB امتیاز 8.9 را کسب کرده و جزء 250 سریال برتر تاریخ است. دو فصل اول این مجموعه امتیاز خیره‌کننده 100/100 را توسط منتقدان کسب کرده است. اولین فصل این سریال در سال 2011 پخش شد و فصل چهارم آن اواخر سال 2017 به نمایش درآمد.


رالف خرابکار Wreck-It Ralph 2

محصول 2018
کارگردان:  Rich Moore, Phil Johnston

در سال 2012 انیمیشنی به‌نام رالف خرابکار توسط کمپانی والت دیزنی منتشر شد. رالف خرابکار که به‌صورت سه‌بعدی نیز در دسترس است با وجود محدودیت‌های تبلیغاتی در ابتدای راه، درنهایت توانست سه برابر هزینه ساخت، فروش داشته باشد. کارگردان فیلم ریچ مور است که به دلیل کارگردانی انیمیشن‌های محبوب زوتوپیا و مجموعه سیمپسون‌ها مشهور است. انیمیشن رالف خرابکار در ظاهر کمدی است، اما حرف‌های نهفته زیادی دارد و نکات آموزنده‌ای را یادآوری می‌کند؛ از صلح‌طلبی گرفته تا انسانیت. این انیمیشن به‌عنوان یکی از نامزدهای بهترین پویانمایی در اسکار 2013 انتخاب شد. هرچند درنهایت قافله را به انیمیشن شجاع (Brave) باخت. رالف شخصیت منفی در یک بازی کامپیوتری است که همیشه خرابکاری می‌کند. او از خود راضی نیست و دوست دارد همانند قهرمان بازی‌ها باشد. رالف برای رسیدن به مقصودش به بازی‌های دیگر سفر می‌کند و با شخصیت‌های مختلفی روبه‌رو می‌شود. داستان رالف خرابکار 2 شش سال پس از اتفاقات فیلم اول و در مورد ماجراجویی رالف در محیط گسترده و بی‌پایان اینترنت است. ارائه نسخه اول این انیمیشن با استقبال خوبی همراه بود و توانست امتیاز 7.7 در سایت IMDB و امتیاز 87 منتقدان در سایت روتن تومیتوز را کسب کند. رالف خرابکار تنها یک انیمیشن مخصوص کودکان نیست و بزرگسالان نیز می‌توانند مخاطب آن باشند و از آن لذت ببرند. نسخه دوم در نوامبر 2018 اکران خواهد شد و با توجه به سابقه خوب، انتظار انیمیشن جذاب و خلاقانه‌ای را خواهیم داشت.


فرا ماشینی Ex Machina

محصول 2015
کارگردان:  Alex Garland

فراماشینی یک فیلم علمی ‌تخیلی و محصول انگلستان است که اگر به‌دنبال فیلم اکشن نیستید، پیشنهاد می‌کنم آن را در بالاترین اولویت قرار دهید. اگرچه این فیلم توانست تنها دو برابر بودجه 15 میلیون دلاری خود فروش داشته باشد، اما قطعاً ارزش آن بسیار بالاتر است و به‌نسبت خوش‌ساخت بودن آن، کمتر مورد توجه قرار گرفته است. فراماشینی سه نامزدی در اسکار و گلدن گلوب داشته که در این بین جایزه بهترین جلوه‌های ویژه را از آن خود کرده است. یک برنامه‌نویس جوان در مسابقه‌ای برنده شده است که جایزه آن یک هفته اقامت در خانه مجلل مدیر عامل شرکت است. این خانه بزرگ ویژگی‌های مرموزی دارد. برای مثال اتاق‌ها پنجره ندارند و ورود به همه آن‌ها به یک سطح از دسترسی نیاز دارد. موضوع اصلی داستان درباره روباتی است که توسط مدیر عامل ساخته شده اما در یک اتاق شیشه‌ای محبوس شده است و اجازه خروج ندارد. این روبات پیشرفته‌تر از چیزی است که تصور می‌شود. بخش زیادی از فیلم با صحبت‌های برنامه‌نویس و روبات سپری می‌شود که بیشتر جنبه روان‌شناسی و احساسی دارد. پایان این فیلم بسیار جالب است و مطمئن باشید در انتها از آن راضی خواهید بود. خلاقیت سازندگان فیلم در یک فضای بسته و تنها با چهار شخصیت ستودنی است. امتیاز 7.7 از نظر کاربران IMDB و امتیاز 92 از نظر منتقدان روتن تومیتوز نشان‌دهنده رضایت مردم و کارشناسان از این فیلم است. درباره نسخه دوم فراماشینی شایعات زیادی وجود دارد اما هنوز چیزی تأیید نشده است.


آقای ربات Mr. Robot

محصول 2015
کارگردان:  Sam Esmail

آقای روبات سریالی در ژانر درام، جنایی و روان‌شناختی است و جوایز زیادی را تا به حال دریافت کرده است. امتیاز فصل اول آن در وب‌سایت روتن تومیتوز 98 و دو فصل بعدی 92 است. داستان فیلم درباره پسری به‌نام الیوت است که به‌عنوان مهندس امنیت در یک شرکت مشغول به کار است. او یک زندگی پنهانی نیز دارد و با هک کردن، اطلاعاتی درباره اطرافیانش به دست می‌آورد. الیوت کم‌حرف، افسرده و گوشه‌گیر است و از اختلال تجزیه هویت و اختلال اضطراب اجتماعی رنج می‌برد. اوضاع برای او همین‌گونه سپری می‌شود تا اینکه شخصی به سراغش می‌آید و الیوت را برای پیوستن به گروه خود ترغیب می‌کند. این گروه متشکل از چند هکر حرفه‌ای است که قصد دارند به مبارزه با نظام سرمایه‌داری بپردازند و بدهی‌های مردم را پاک کنند. الیوت درخواست را می‌پذیرد و این سرآغاز وارد شدن به هزارتویی خطرناک است که او پایانی برایش متصور نیست. آقای روبات در هر قسمت خود ایده‌هایی برای ارائه دارد و شما را غافلگیر خواهد کرد. در سریال همه‌چیز بر پایه واقعیت ساخته شده ‌است. تمام کدهایی که در محیط ترمینال لینوکس وارد شده واقعی است و بسیاری از روش‌های هک و نفوذ به کار گرفته شده کاملاً علمی است. کارگردان با متخصصان علوم کامپیوتر و هکرهای زیادی برای ساخت این صحنه‌ها مشورت کرده و همواره تیمی از آن‌ها را در کنار خود داشته است. فصل سوم این سریال در اکتبر 2017 به نمایش درآمد و برای فصل چهارم نیز تمدید شد.


بازیکن شماره 1 آماده Ready Player One

محصول 2018
کارگردان:  Steven Spielberg

واقعیت مجازی. فیلم جدید کارگردان معروف استیون اسپیلبرگ درباره واقعیت مجازی پیشرفته در سال 2045 خواهد بود. این فیلم با اقتباس از یک رمان علمی ‌تخیلی به همین نام ساخته شده است. این کتاب در سال 2011 منتشر شده و به زبان فارسی نیز ترجمه شده است. داستان از این قرار است که در سال ۲۰45 میلادی، دنیای واقعی محلی ناخوشایند است. به همین دلیل مردم رو به دنیای مجازی آورده‌اند و تخیلات مجازی بخشی جدایی‌ناپذیر از زندگی مردم است. وید واتس یک جوان تنها است که زندگیش را وقف مطالعه و حل معماهای دنیای دیجیتال کرده ‌است. در آن دوران یک محیط مجازی باز و بسیار وسیعی به‌نام OASIS ساخته شده که شامل هزاران سیاره مختلف است و افراد با دستگاهی مانند هدست واقعیت مجازی وارد آن می‌شوند. در OASIS، هر فرد یک نام و یک چهره ویژه دارد و قدرت هرکس بر اساس سطح او است. خالق این دنیای مجازی در روز مرگش وصیت می‌کند هرکس معماهای او را کشف کند و به تخم مرغ هلیدی (نام یک گنج) دست یابد، صاحب تمام ثروت او می‌شود. در ادامه اتفاقاتی برای این جوان، رقبا و تمام دنیای مجازی می‌افتد که بسیار جالب و سرگرم‌کننده است. زمان اکران بازیکن شماره یک آماده نزدیک است و تا چند هفته دیگر روی پرده سینماها خواهد رفت.


لبه فردا Edge of Tomorrow

محصول 2014
کارگردان:  Doug Liman

لبه‌ فردا فیلمی در ژانر اکشن، ماجراجویی و علمی ‌تخیلی به شمار می‌رود و تام کروز و امیلی بلانت بازیگران اصلی آن هستند. ساخت این فیلم بر اساس یک رمان ژاپنی با نام «فقط باید بکشی» صورت گرفته است. زمین توسط یک نژاد بیگانه مورد هجوم قرار گرفته است و از در و دیوار موجودات عجیب و غریب می‌بارد که قصد کشتن سربازان جنگی را دارند. در این شرایط کمتر کسی می‌تواند مدت زیادی زنده بماند. در طرف دیگر یک افسر روابط عمومی به‌نام کِیج، بدون هیچ تجربه جنگی، توسط مافوق خود دستور دارد در خط مقدم و در یک عملیات بسیار مهم علیه بیگانگان شرکت کند. او با فناوری‌های جنگی هیچ آشنایی ندارد و حتی نمی‌تواند از اسلحه استفاده کند. او مورد تمسخر همه قرار می‌گیرد اما پس از مدتی همه به توانایی‌هایش ایمان می‌آورند. کیج به همراه یک جنگجوی نیروی ویژه، گروهی تشکیل می‌دهد تا راهی برای شکست دادن موجودات فرازمینی بیابند. ایده بسیار جالبی در بطن داستان فیلم وجود دارد که بهتر است آن را بازگو نکنیم و خودتان آن را ببینید. لبه فردا تمام توجهات را به خود جلب کرد. به طوری که 502 هزار کاربر در IMDB، 596 منتقد در متاکریتیک و 296 منتقد روتن تومیتوز به آن رأی دادند و به‌ترتیب امتیاز 7.8 ، 71 و 90 ثبت شد. ساخت فیلم 178 میلیون دلار هزینه در پی داشته است، اما توانست 370 میلیون دلار از فروش گیشه به دست آورد. 


 حاشیه اقیانوس آرام:خیزش Pacific_Rim: Uprising

محصول 2018
کارگردان:  Steven S. DeKnight

درگیری هیولاهای بیگانه با انسان‌ها و ابرقهرمان‌ها به بخشی جداناپذیر از سینما تبدیل شده است. در حال حاضر فیلم‌های ابرقهرمانی دنیای مارول و DC کنترل این بخش را در اختیار خود دارند. اما در این بین فیلم‌های مستقلی نیز ساخته می‌شود و بعضاً محبوبیت زیادی پیدا می‌کنند. یک نمونه از این فیلم‌های مشهور هالیوودی، حاشیه اقیانوس آرام بود که در سال 2013 به کارگردانی گی‌یرمو دل‌تورو ساخته شد و ستارگان زیادی در آن ایفای نقش کردند. داستان فیلم در سال ۲۰۲۰ رخ می‌دهد، جایی که زمین توسط هیولاهای فضایی مورد حمله قرار گرفته است. این هیولاهای عظیم به‌وسیله یک درگاه در کف اقیانوس آرام وارد زمین می‌شدند. برای رویارویی با این هیولاها بشر به فکر ساخت روبات‌هایی غول‌پیکر به‌شکل انسان افتاد. انسان‌ها در دل این روبات‌ها قرار گرفتند و به‌وسیله خلبان‌هایی که ذهنشان توسط رشته‌های عصبی به یکدیگر متصل می‌شود، هدایت می‌شدند. با اتفاقات و زد و خوردهایی که در طول فیلم اتفاق می‌افتد و با کمک جلوه‌های ویژه عالی، دو ساعت کامل سرگرم خواهید شد. این فیلم با بودجه هنگفت 190 میلیون دلاری ساخته شد و 411 میلیون دلار فروش داشت. نسخه دوم این فیلم (خیزش) توسط کمپانی یونیورسال تا چند روز دیگر اکران خواهد شد. بودجه آن 150 میلیون دلار است و انتظار می‌رود فروش بالایی هم در ایالات متحده و هم به‌صورت جهانی داشته باشد. حاشیه اقیانوس آرام: خیزش به‌صورت دوبعدی، سه‌بعدی و IMAX عرضه خواهد شد.

 

فیلم 2001: A Space Odyssey

 

 این فیلم قطعاً بهترین فیلم در حوزه هوش مصنوعی است. این فیلم که جنبه علمی‌ و تخیلی زیادی دارد به سفر طولانی و ماجراجویانه یک ربات در فضا اشاره دارد. در این فیلم که تا حد زیادی فلسفی هم هست، نهایت تکنولوژی با تصاویر بسیار زیبا به تصویر کشیده می‌شود.

 فیلم Her

 

در این فیلم تئودور شخصیت اصلی فیلم است که با یک دستیار صوتی یا نرم‌افزار گویا ارتباط پیچیده‌ای برقرار می‌کند. این فیلم از تکنولوژی‌های پیشرفته و هوش مصنوعی استفاده می‌کند. نرم‌افزار که صدای زن برای آن انتخاب شده است، به شکل باورنکردنی احساسات تئودور را یاد گرفته و با او ارتباط عاطفی نیز برقرار می‌کند!

 فیلم Wall-E

 


این فیلم که در سال ۲۰۰۸ منتشر شد، یکی از محبوب‌ترین فیلم‌های پیکسار بود. ربات WALL-E (مخفف حذف زباله در سطح زمین) در سطح زمین مأموریت حذف زباله‌ها را دارد و به مدت ۷۰۰ سال به این کار مشغول است. این فیلم که هوش مصنوعی ربات‌ها را به تصویر می‌کشد برای کودکان نیز جذاب است.

فیلم The Matrix

 

 در سه قسمت فیلم‌های ماتریکس، ربات ماتریکس با هوش مصنوعی بسیار پیشرفته که نقش منفی دارد دشمن بشریت به حساب می‌آید. در این فیلم‌ها نئو وارد جنگ با ماتریکس می‌شود و کنترل کامپیوتر اصلی را در نهایت به‌دست می‌گیرد.

 فیلم The Machine

 

 دو برنامه‌نویس انگلیسی به نام آوا و وینسنت یک ربات باهوش مصنوعی بسیار پیشرفته را ایجاد می‌کنند تا به انسان‌ها خدمت کنند. اما این ربات به دست وزارت دفاع انگلستان می‌افتد و هدف آن کشتن افراد می‌شود.

 فیلم Bicentennial Man

 

 کریس یک ربات برای انجام وظایف روزانه برای خانواده خود خریداری می‌کند. ربات که مارتین نام‌گذاری می‌شود با ربات‌های دیگر متفاوت است. این ربات هوش مصنوعی بسیار بالایی دارد و یاد می‌گیرد و با همه سازگار می‌شود.

 فیلم WarGames

 

پسر جوانی به‌طور تصادفی هنگام بازی کامپیوتری به کامپیوترهای نظامی وصل می‌شود و پس از مدتی بازی کردن موشک‌های هسته‌ای ایالات متحده آمریکا را فعال می‌کند و جنگ جهانی سوم شروع می‌شود!

 فیلم Colossus: The Forbin Project

 

دکتر چارلز یک کامپیوتر برای محافظت از ایالات متحده آمریکا در برابر حمله اتمی‌طراحی کرده است. اما این کامپیوتر قدرت پیچیده دیگری نیز دارد که با کامپیوتر روسی دیگری ارتباط برقرار کرده و ماجراهای عجیبی اتفاق می‌افتد.

فیلم Transcendence

 

 

 یکی از شاخص‌ترین فیلم‌ها در زمینه هوش مصنوعی این فیلم است. دکتر ویل یک برنامه هوش مصنوعی بسیار پیشرفته‌ای را ایجاد می‌کند که می‌تواند تصمیماتی شبیه انسان بگیرد و حتی فکر کند!

 

فیلم سینمایی او (her)

این فیلم جذاب, تحت تاثیر گرفتن احساسات آدمی را در تعامل  با ماشین به نمایش می گذارد. بیننده در اواسط این فیلم به این می‌اندیشد که شاید بهترین گزینه برای ابراز احساسات می تواند یک ماشین هوشمند باشد. ماشینی که که برخلاف انسان دروغ نمی گوید، بی احترامی نمی کند، عصبانی و کم حوصله    نمی‌شود و و در حد توانش برای انسان دلسوزی می کند. آنچه که امروز در فرهنگ برخی از انسان ها نیز دیده می شود که به جای زندگی با یک انسان ترجیح می‌دهند با یک حیوان خانگی روزگار خود را را سپری کند.

این فیلم با بهره گیری از شیوه های روانشناسانه موضوع ارتباط عاطفیِ انسان با ماشین را بسیار باورپذیر  جلوه می دهد. این فیلم بدون بهره گیری از هیچ جلوه ویژه ای میتواند انسان را تا لحظات آخر با خود بکشاند.

her فیلم با موضوع هوش مصنوعی
her فیلم با موضوع هوش مصنوعی

دانلود فیلم او

 

فیلم سینمایی جستجوگر (Searcher)

دیدن این فیلم به همه افراد یا خانواده هایی که به نحوی درگیر فضای مجازی هستند پیشنهاد می شود. این فیلم داستان پدری است که دختر مفقود شده خود را از طریق کنکاش در فضای مجازی می یابد. این فیلم با یک روش معما گونه مخاطب را تا آخر فیلم به دنبال خود میکشاند. یکی از نکات با ارزش این فیلم و باور پذیری و عدم تخیل در آن است. این فیلم از جمله فیلم هایی است که می تواند برای افراد علاقمند به اوسینت جذاب باشد

Searcher
Searcher

دانلود فیلم جستجوگر

 

فیلم سینمایی فرا ماشین (Ex Machina)

این فیلم بسیار جذاب نیز نمونه دیگری از درگیر شدن انسان آن با یک ماشین است. ماشینی که می توان با عشوه گری احساسات یک انسان را مغلوب کند. این فیلم نمایش می دهد د حتی یک انسان با هوشمند خبری باند با بهره گیری از تکنیک های روانشناسی توسط ماشین گرفته شود. شاید پیام دیگر این فیلم برای بیننده باهوش این باشد که شاید زمانی، سازمان های اطلاعاتی از این روش برای اغوا کردن آدمها آموزش دیده استفاده کنند. این فیلم زنگ خطری برای تمام افرادی است که به آینده کشور خود می‌اندیشد.

شاید اکثر ما هنگام بازی کردن با یک کامپیوتر از کامپیوتر شکست خورده باشیم. به عنوان مثال اغلب انسان ها در بازی شطرنج مغلوب کامپیوتر می شود ولی در این فیلم نشان داده می شود که چگونه ماشین می توان انسان را را فریب دهد و احساسات او را تحت کنترل خود قرار دهد.

ex machina فیلم با موضوع هوش مصنوعی
ex machina فیلم با موضوع هوش مصنوعی

دانلود فیلم فراماشین

 

فیلم سینمایی درخواست نهایی (margin call)

موضوع این فیلم داستان شرکتی بسیار بزرگی است که در حال ورشکستگی است ولی مدیران آن از این موضوع  بی اطلاع هستند. یک دانشمند علم داده که در شرکت فعالیت می کند در آخرین لحظات با تحلیل بیگ دیتای آن شرکت متوجه این موضوع مهم می شود.  تمامی مهندسان علم داده در این شرکت دور هم جمع میشوند تا راه حلی برای نجات این شرکت بزرگ بی اندیشند.

margin call
margin call

دانلود فیلم درخواست نهایی

 

فیلم سینمایی هوش مصنوعی (َAI)

 نکته قابل توجه این فیلم این است که بیننده در آخر فیلم احساس می‌کند دلش برای  یک ربات با هوش ماشینی که شبیه بچه انسان است می سوزد. این که کارگردان در موفق شده است بیننده را به این مرحله برساند که برای یک ماشین ترحم کند، میتوان آن را یک نوع موفقیت تلقی کنیم.

 اما شاید در فیلم های شبیه به این موضوع برعکس این داستان  نمایش داده شده باشد که انسانی عاشق ربات شود ولی در اینجا داستان کاملاً برعکس است. در این فیلم نمایش داده می شود که چگونه هوش مصنوعی احساسات یک ربات را برانگیخته می کند. گویا یک ماشین مانند انسان از وقایع تلخی اطراف خودش درد میکشد. زجر کشیدن هوش ماشینی در این فیلم نکته ای است که بیننده کامل آن را احساس می‌کند.

AI
AI

دانلود فیلم هوش مصنوعی

 

فیلم سینمایی نارفیق تاریک ۲۰۱۸ (unfriended dark web)

 پیشنهاد می شود افرادی که به خطرات حضور در وب تاریک آشنا نیستند حتما این فیلم را را تماشا کنند. این فیلم به ظاهر تخیلی خیلی هم دور از واقعیت نیست. می توان به جرات گفت که امروز یکی از خطرناک ترین مکان های دنیا ورود به وب تاریک است هر چند که وب تاریک قسمتی از فضای مجازی است.

 وب تاریک محل ناامنی و بی رحمی است که در این فیلم به خوبی نمایش داده شده است. داستان این فیلم به شکلی خاتمه می‌یابد که بیننده انتظار آن را ندارد. دیدن این فیلم تواند برای جوانان ماجراجو درس عبرت خوبی باشد. 

unfriended-dark-web
unfriended-dark-web

دانلود فیلم نارفبق وب تاریک

 

فیلم سینمایی گزارش اقلیت (MINORITY-REPORT )

 یکی از کاربردهای هوش مصنوعی پیش بینی آینده یا پیشگویی است. موضوع این فیلم  نیز پیش بینی کردن جرائم خطرناک است. در فیلم با بهره گیری از سامانه های هوشمند و کلان داده سعی می شود مجرمین را قبل از ارتکاب جرم شناسایی و دستگیر کنند. این فیلم هم مثل خیلی از فیلم های دیگر در این حوزه از جمله موضوعاتی است که در آینده نه چندان دور می تواند برای بشر دست یافتنی باشد.

MINORITY-REPORT
MINORITY-REPORT

دانلود فیلم گزارش اقلیت

 

فیلم سینمایی لبه فردا Edge of Tomorrow

لبه‌ فردا فیلمی در ژانر اکشن، ماجراجویی و علمی ‌تخیلی به شمار می‌رود و تام کروز و امیلی بلانت بازیگران اصلی آن هستند. ساخت این فیلم بر اساس یک رمان ژاپنی با نام «فقط باید بکشی» صورت گرفته است. زمین توسط یک نژاد بیگانه مورد هجوم قرار گرفته است و از در و دیوار موجودات عجیب و غریب می‌بارد که قصد کشتن سربازان جنگی را دارند. در این شرایط کمتر کسی می‌تواند مدت زیادی زنده بماند. در طرف دیگر یک افسر روابط عمومی به‌نام کِیج، بدون هیچ تجربه جنگی، توسط مافوق خود دستور دارد در خط مقدم و در یک عملیات بسیار مهم علیه بیگانگان شرکت کند. او با فناوری‌های جنگی هیچ آشنایی ندارد و حتی نمی‌تواند از اسلحه استفاده کند. او مورد تمسخر همه قرار می‌گیرد اما پس از مدتی همه به توانایی‌هایش ایمان می‌آورند. کیج به همراه یک جنگجوی نیروی ویژه، گروهی تشکیل می‌دهد تا راهی برای شکست دادن موجودات فرازمینی بیابند. ایده بسیار جالبی در بطن داستان فیلم وجود دارد که بهتر است آن را بازگو نکنیم و خودتان آن را ببینید. لبه فردا تمام توجهات را به خود جلب کرد. به طوری که 502 هزار کاربر در IMDB، 596 منتقد در متاکریتیک و 296 منتقد روتن تومیتوز به آن رأی دادند و به‌ترتیب امتیاز 7.8 ، 71 و 90 ثبت شد. ساخت فیلم 178 میلیون دلار هزینه در پی داشته است، اما توانست 370 میلیون دلار از فروش گیشه به دست آورد.

Edge-of-Tomorrow.mp4
Edge-of-Tomorrow.mp4

دانلود فیلم لبه فردا

 

فیلم سینمایی دونده تیغه 2049(Blade Runner 2049)

بدون شک بلید رانر 2049 را می‌توان جزء برترین فیلم‌های علمی ‌تخیلی سال 2017 قرار داد. امتیاز 8.2/10 توسط کاربران IMDB و همچنین 81 و 87 توسط منتقدان سایت متاکریتیک و روتن تومیتوز این موضوع را تأیید می‌کند. این فیلم دنباله بلید رانر (1982) است. مدت‌ها قبل با تغییراتی در وضعیت جسمی انسان‌ها موسوم به مهندسی زیستی، از آن‌ها برای انجام مقاصدی خاص استفاده شد که انسان‌های عادی توانایی انجام آن را نداشتند. این انسان‌های جهش یافته که رپلیکانت نامیده شدند، پس از مدتی دست به شورش زدند. با مشکلاتی که آن‌ها به وجود ‌آوردند، شرکت مربوطه استفاده از آن‌ها را متوقف کرد و ورشکست شد. اما پس از مدتی شرکتی دیگر این کار را ادامه می‌دهد. آن‌ها نسل جدیدی از رپلیکانت‌ها را به‌نام بلید رانر ساختند. بلید رانرها وظیفه شکار مدل‌های قدیمی را داشتند. در سال 2049 افسر کِی که یک بلید رانر جدید است، یک رپلیکانت به‌نام ساپر مورتون را پیدا و آن را از رده خارج می‌کند. اما در این حین یک راز را کشف می‌کند که باعث ایجاد حوادث زیادی در ادامه فیلم می‌شود. فیلم بلید رانر 2049 تنها یک فیلم علمی ‌تخیلی نیست. تأثیرات فناوری‌های آینده بر زندگی انسان‌ها و ایجاد تغییرات بر وضعیت اجتماعی و معاشرت نیز به‌خوبی در این فیلم نشان داده شده است. همچنین، خلاقیت‌های مرتبط با رشد علم، شرایط و امکانات زندگی قابل تحسین است. نامزدی در چند بخش جایزه اسکار و بَفتا و برنده شدن در چند مورد از آن‌ها، از جمله افتخارات این فیلم است. این فیلم نشان می‌دهد که دستکاری ژنتیک ممکن است چه پیامدهایی به همراه داشته باشد.

Blade Runner 2049
Blade Runner 2049

دانلود فیلم دونده تیغه

 

فیلم سینمایی بازیکن شماره یک آماده Ready Player One

واقعیت مجازی. فیلم جدید کارگردان معروف استیون اسپیلبرگ درباره واقعیت مجازی پیشرفته در سال 2045 خواهد بود. این فیلم با اقتباس از یک رمان علمی ‌تخیلی به همین نام ساخته شده است. این کتاب در سال 2011 منتشر شده و به زبان فارسی نیز ترجمه شده است. داستان از این قرار است که در سال ۲۰45 میلادی، دنیای واقعی محلی ناخوشایند است. به همین دلیل مردم رو به دنیای مجازی آورده‌اند و تخیلات مجازی بخشی جدایی‌ناپذیر از زندگی مردم است. وید واتس یک جوان تنها است که زندگیش را وقف مطالعه و حل معماهای دنیای دیجیتال کرده ‌است. در آن دوران یک محیط مجازی باز و بسیار وسیعی به‌نام OASIS ساخته شده که شامل هزاران سیاره مختلف است و افراد با دستگاهی مانند هدست واقعیت مجازی وارد آن می‌شوند. در OASIS، هر فرد یک نام و یک چهره ویژه دارد و قدرت هرکس بر اساس سطح او است. خالق این دنیای مجازی در روز مرگش وصیت می‌کند هرکس معماهای او را کشف کند و به تخم مرغ هلیدی (نام یک گنج) دست یابد، صاحب تمام ثروت او می‌شود. در ادامه اتفاقاتی برای این جوان، رقبا و تمام دنیای مجازی می‌افتد که بسیار جالب و سرگرم‌کننده است. زمان اکران بازیکن شماره یک آماده نزدیک است و تا چند هفته دیگر روی پرده سینماها خواهد رفت.

Ready Player One
Ready Player One

دانلود فیلم بازیکن شماره 1 آماده

 

فیلم سینمایی حاشیه اقیانوس آرام:خیزش Pacific_Rim: Uprising

درگیری هیولاهای بیگانه با انسان‌ها و ابرقهرمان‌ها به بخشی جداناپذیر از سینما تبدیل شده است. در حال حاضر فیلم‌های ابرقهرمانی دنیای مارول و DC کنترل این بخش را در اختیار خود دارند. اما در این بین فیلم‌های مستقلی نیز ساخته می‌شود و بعضاً محبوبیت زیادی پیدا می‌کنند. یک نمونه از این فیلم‌های مشهور هالیوودی، حاشیه اقیانوس آرام بود که در سال 2013 به کارگردانی گی‌یرمو دل‌تورو ساخته شد و ستارگان زیادی در آن ایفای نقش کردند. داستان فیلم در سال ۲۰۲۰ رخ می‌دهد، جایی که زمین توسط هیولاهای فضایی مورد حمله قرار گرفته است. این هیولاهای عظیم به‌وسیله یک درگاه در کف اقیانوس آرام وارد زمین می‌شدند. برای رویارویی با این هیولاها بشر به فکر ساخت روبات‌هایی غول‌پیکر به‌شکل انسان افتاد. انسان‌ها در دل این روبات‌ها قرار گرفتند و به‌وسیله خلبان‌هایی که ذهنشان توسط رشته‌های عصبی به یکدیگر متصل می‌شود، هدایت می‌شدند. با اتفاقات و زد و خوردهایی که در طول فیلم اتفاق می‌افتد و با کمک جلوه‌های ویژه عالی، دو ساعت کامل سرگرم خواهید شد. این فیلم با بودجه هنگفت 190 میلیون دلاری ساخته شد و 411 میلیون دلار فروش داشت. نسخه دوم این فیلم (خیزش) توسط کمپانی یونیورسال تا چند روز دیگر اکران خواهد شد. بودجه آن 150 میلیون دلار است و انتظار می‌رود فروش بالایی هم در ایالات متحده و هم به‌صورت جهانی داشته باشد. حاشیه اقیانوس آرام: خیزش به‌صورت دوبعدی، سه‌بعدی و IMAX عرضه خواهد شد.

Pacific_Rim: Uprising
Pacific_Rim: Uprising

دانلود فیلم حاشیه اقیانوس آرام خیزش

 

فیلم سینمایی Robot & Frank

داستان در مورد پیرمردی در آینده نزدیک است که دچار آلزایمر شده است . ( او همچنین چند سالی را در زندان گزرانده است.) پسر او که نگران سلامتی پدر است برای او رباتی می اورد که به سلامتیش خیلی اهمیت می دهد و برای او هر کاری میکند که به رخداد اتفاقاتی منجر میشود .

 

فیلم سینمایی 2001: A Space Odyssey

این فیلم قطعاً بهترین فیلم در حوزه هوش مصنوعی است. این فیلم که جنبه علمی‌ و تخیلی زیادی دارد به سفر طولانی و ماجراجویانه یک ربات در فضا اشاره دارد. در این فیلم که تا حد زیادی فلسفی هم هست، نهایت تکنولوژی با تصاویر بسیار زیبا به تصویر کشیده می‌شود.

 

فیلم سینمایی Wall-E

این فیلم که در سال ۲۰۰۸ منتشر شد، یکی از محبوب‌ترین فیلم‌های پیکسار بود. ربات WALL-E (مخفف حذف زباله در سطح زمین) در سطح زمین مأموریت حذف زباله‌ها را دارد و به مدت ۷۰۰ سال به این کار مشغول است. این فیلم که هوش مصنوعی ربات‌ها را به تصویر می‌کشد برای کودکان نیز جذاب است. وال ئی در واقع یک فیلم پویا نمایی علمی تخیلی امریکایی است که در سال 2008 به کارگردانی اندرو استنتون توسط استودیوی پیکسار اکران شد.

داستان این فیلم درباره رباتی به نام وال ئی Wall-E است ، یک رباتی که زباله های انسان ها را بعد از این که زمین را ترک کردند و به زندگی در سیاره های دیگر رفته اند ، جمع می کند. این ربات عاشق رباتی به نام ایو می شود که به دنبال او به فضا می رود و اتفاقاتی رخ می دهد که در فیلم می توانید ببینید.

وال ئی
فیلم سینمایی وال یی

دانلود فیلم Wall-E

 

فیلم سینمایی The Machine

دو برنامه‌نویس انگلیسی به نام آوا و وینسنت یک ربات باهوش مصنوعی بسیار پیشرفته را ایجاد می‌کنند تا به انسان‌ها خدمت کنند. اما این ربات به دست وزارت دفاع انگلستان می‌افتد و هدف آن کشتن افراد می‌شود.

 

فیلم سینمایی WarGames

پسر جوانی به‌طور تصادفی هنگام بازی کامپیوتری به کامپیوترهای نظامی وصل می‌شود و پس از مدتی بازی کردن موشک‌های هسته‌ای ایالات متحده آمریکا را فعال می‌کند و جنگ جهانی سوم شروع می‌شود! درباره مشکلات کامپیوترهای هوشمند فیلم های مختلف ساخته شده اما این فیلم بهترین است. زیرا زمانی ساخته شد که کامپیوترهای خانگی به عضوی از خانه های آمریکایی تبدیل شده بود و داستان درباره یک کودک هکر است که ناگهان به ابرکامپیوتر نظامی سیستم سلاح های هسته ای آمریکا وارد می شود. گرچه این فیلم کودکانه است اما سوالاتی درباره استفاده از هوش مصنوعی در دنیای امروز ربات ها و دنیای نظامی همچنان رایج است.

 

فیلم سینمایی Colossus: The Forbin Project

دکتر چارلز یک کامپیوتر برای محافظت از ایالات متحده آمریکا در برابر حمله اتمی‌طراحی کرده است. اما این کامپیوتر قدرت پیچیده دیگری نیز دارد که با کامپیوتر روسی دیگری ارتباط برقرار کرده و ماجراهای عجیبی اتفاق می‌افتد.

 

فیلم سینمایی Transcendence

یکی از شاخص‌ترین فیلم‌ها در زمینه هوش مصنوعی این فیلم است. دکتر ویل یک برنامه هوش مصنوعی بسیار پیشرفته‌ای را ایجاد می‌کند که می‌تواند تصمیماتی شبیه انسان بگیرد و حتی فکر کند!

 

فیلم سینمایی من ربات هستم – I, ROBOT – ۲۰۰۴

یک فیلم براساس داستانی از نویسنده علمی تخیلی، آیزاک آسیموف، درباره چند دهه در آینده نزدیک که استفاده از ربات ها بسیار فراگیر شده است. ویل اسمیت نقش پلیسی را ایفا می کند که باید درباره مرگ یک پروفسور رباتیک که شاید توسط یکی از مخلوقاتش کشته شده باشد، تحقیق می کند.

این فیلم هم مانند “اکس ماشینا” در بررسی پرسش های فلسفی در زمینه هوش مصنوعی موفق عمل کرده و داستان جذابی را خلق می کند. همچنین بین انسان ها و ماشین ها مرز باریکی ایجاد می کند. هنگامی که شخصیت اسمیت می پرسد: آیا یک ربات می تواند سمفونی بنویسد؟ آیا یک ربات می تواند یک نقاشی را به یک شاهکار زیبا بدل کند؟ ربات پاسخ می دهد: تو می توانی؟ بنابراین یک چالش جذاب خلق می شود.

 

سریال آینه سیاه Black Mirror

وقتی صحبت از آینده انسان و فناوری می‌شود، همه به یاد یک قصه تکراری دیگر می‌افتند. با چنین دیدگاهی که مخاطبان دارند، ساختن فیلمی جذاب کار دشواری است. اما آینه سیاه از این آزمون سربلند بیرون آمده است و متفاوت از نمونه‌های قبلی است. این سریال شامل چهار فصل و مجموعاً 18 اپیزود است. آینه سیاه آنتولوژی بوده و هر قسمت آن روایت‌گر یک داستان مجزا است. داستان همه قسمت‌های این سریال توسط چارلی بروکر نوشته شده است و کارگردان‌های مشهوری ساخت آن را برعهده گرفته‌اند. آینه سیاه یکی از عجیب‌ترین و خلاقانه‌ترین سریال‌هایی است که تاکنون ساخته شده‌ است. سریال به طور علنی نقدی آشکار بر روابط انسانی و فناوری دارد و سعی دارد به بیننده درباره این شیوه زندگی اسفبار هشدار دهد. آینه سیاه در هر قسمت خود بخشی از زندگی امروزه انسان‌ها را به باد انتقاد می‌گیرد. به ‌طور مثال اعتیاد به فناوری، نظام سرمایه‌داری، زندگی سیاست‌مداران و میل به خشونت در فضای مجازی تنها بخشی از مواردی هستند که در سریال به آن‌ها پرداخته می‌شود. سریال بی هیچ ترس و تعارفی به تمام چیزهایی که هالیوود در سال‌های اخیر سعی کرده آن را به‌عنوان سبک زندگی امریکایی جا بیاندازد، حمله و به‌شدت از آن انتقاد می‌کند. آینه سیاه در وب‌سایت IMDB امتیاز 8.9 را کسب کرده و جزء 250 سریال برتر تاریخ است. دو فصل اول این مجموعه امتیاز خیره‌کننده 100/100 را توسط منتقدان کسب کرده است. اولین فصل این سریال در سال 2011 پخش شد و فصل چهارم آن اواخر سال 2017 به نمایش درآمد.

مطالعه و فیلم های بیشتر در ویکی پدیا

البته در پایان باید اشاره کرد که مشخص نیست که برخی از این سریال‌ها تصاویر دقیقی از هوش مصنوعی ارائه می‌کنند یا فقط نمایش داستانی جذاب از این تکنولوژی هستند؛ شما چه فکر می‌کنید.

۰ ۰