پست وبلاگ و بلاگنویسی برای افراد و کسبوکارها مزایای زیادی دارد. اما چگونه پست بلاگی بنویسیم که بهترین باشد؟ در این مطلب آموزش جامع وبلاگنویسی در انتظار شماست.
نوشتن پست بلاگ مانند یادگیری رانندگی است. شاید شما قواعد رانندگی و راهنمای آیین نامه را بدانید، اما نمیتوانید رانندگی کنید؛ چراکه باید تمرین و تکرار داشته باشید تا به صورت حرفهای از پس این کار برآیید.
شاید آموزشهای مختلفی را در وبسایتهای دیگر برای یادگیری وبلاگ نویسی دیده باشید؛ ولی ما در این مطلب آموزش جامع وبلاگ نویسی را به شما ارائه میکنیم.
وبلاگ نویسی چیست؟
ممکن است نوشتن برای شما نوعی سرگرمی باشد و از نویسندگی لذت ببرید، اما پیش از هر چیز باید بدانید که نوشتن پست وبلاگ برای کسبوکارها ممکن است کمتر لذتبخش باشد و گاهی به کاری سخت و تکراری تبدیل شود. ضمن اینکه باید به نرخ تبدیل سایت شما کمک کند و در راستای برنامههای مارکتینگ باشد.
این پست به نوعی از نوشته اطلاق میشود که در آن میتوانید درباره تفکرات، آمارها و داستانهای مربوط به موضوعی خاص روی وبسایتتان مطالبی را بنویسید.
پستهای وبلاگی به شما کمک میکنند ترافیک سایتتان را افزایش دهید، آگاهی بخشی کنید، اعتبارتان را بیشتر کرده، مشتریان بالقوه را به مشتریان بالفعل تبدیل کنید و نهایتا به درآمد برسید.
امروزه افراد برای مقاصد مختلفی از بلاگها استفاده میکنند، انتقاد میکنند، نظراتشان را مینویسند، تحلیل ارائه میکنند، درباره محصولی اطلاعات میدهند، یافتههای صنعتشان را مینویسند و آنها را در قالبهای مختلفی منتشر میکنند.
اهمیت نوشتن وبلاگ در کسبوکار چیست؟
در دنیای امروز و با رشد و افزایش انواع مشاغل، یافتن یک مجموعه از میان دیگر کسبوکارها کاری دشوار است، مگر آنکه بتوانیم از راهی، وجود خودمان را به دیگر کسبوکارها نشان دهیم. وبلاگ هر شرکت میتواند نقطه عطفی برای معروف شدن آن باشد. برای اینکه واضحتر متوجه شوید چرا به وبلاگ نیاز دارید به این چند دلیل توجه کنید:
- وبلاگ باعث میشود مخاطبانتان بیشتر در مورد کسبوکارتان بدانند.
- وبلاگ برای ساخت کلمات کلیدی بلند و ایجاد ترافیک مناسب است.
- وبلاگ به ساخت لینکهای درونی کمک میکند.
- میتوانید به کمک وبلاگ از مشتریان خود بازخورد بگیرید.
- با کمک وبلاگ میتوانید پایگاه داده ایمیلتان را ایجاد کنید.
- با کمک وبلاگ میتوانید بیشتر درباره محصولاتتان اطلاع رسانی کنید.
- با کمک پست وبلاگ میتوانید بهتر در برابر دید شبکههای اجتماعی قرار بگیرید.
- البته داشتن وبلاگ کمکهای دیگری نیز به بهبود وضعیت کسبوکارتان نیز میکند. اگر تا امروز به فکر ایجاد یک وبلاگ نبودهاید، حتما از امروز اقدام کنید.
چه آموزشهایی برای وبلاگ نویسی مورد نیاز است؟
برای یادگیری وبلاگ نویسی باید درباره چند رشته تخصصی حداقل اطلاعات پایه را داشته باشید و بعد نوشتن را تمرین کنید. از جمله زمینههای تخصصی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- دانش سئو: هر وبلاگ نویس باید تا حدود زیادی دانش سئو داشته باشد تا بتواند بر اساس آن محتوای خود را برای موتورهای جستجو بهینه کند.
- دانش HTML، CSS و WordPress: اگر به طور ابتدایی هم با این مفاهیم آشنا باشید و بدانید هریک در کجا کاربرد دارند میتوانید کدهای ساده برای عملکرد بهتر پست وبلاگیتان ایجاد کنید.
- دانش شبکههای اجتماعی: محتوانویسان موفق میدانند که چطور باید در شبکههای اجتماعی تبلیغ وبلاگشان را بکنند. بنابراین داشتن دانش درباره شبکههای اجتماعی یکی از اصول وبلاگ نویسی است.
- دانش نوشتن و داستان سرایی: محتوانویسان بلاگرها میدانند که باید برای هر متن، محتوای خاص آن را ایجاد کنند و به سبک و سیاق مربوط به آن بنویسند. این افراد به خوبی میتوانند داستانسرایی کنند.
مراحل آماده سازی یک وبلاگ به چه صورت است؟
برای ایجاد یک وبلاگ باید چند مرحله زیر را پشت سر بگذارید.
-
مخاطب خود را درک کنید:
قبل از اینکه نوشتن پست بلاگی را شروع کنید، مطمئن شوید که درک صحیحی از مخاطب خود دارید و او را کامل شناختهاید چرا که با شناخت پرسونای مخاطب، میتوانید طراحی بهتر، نوشته بهتر و هدفگیری صحیحتری داشته باشید. -
دامنه وبلاگ خود را بسازید:
ابتدا نوع CMS خود را انتخاب کنید. از طریق سیستم مدیریت محتوا، میتوانید محتوای دامنهتان را مدیریت کنید. مثلا میتوانید دامنهتان را با نام خودتان انتخاب کنید: www.yourname.com یا آن را در کنار نام وبسایتتان قرار دهید: blog.yousite.com. -
ظاهر وبلاگتان را درست کنید:
حالا وقت ایجاد ظاهری کاربرپسند برای وبلاگتان رسیده است. برای اینکه ظاهر بهتری داشته باشید، لوگوی مناسبی انتخاب کنید، بخش درباره ما را کامل بنویسید.
همچنین میتوانید از طرحهای از پیش آماده الگو بگیرید و طرحی مناسب با وبلاگ خود ایجاد کنید. -
اولین موضوع پست وبلاگ خود را مشخص کنید:
قبل از اینکه چیزی بنویسید، موضوعی برای پست بلاگ خود انتخاب کنید. از موضوعات کلی استفاده کنید. برای پیدا کردن موضوع و ایده میتوانید به سراغ نیازها و دغدغههای مخاطبانتانبروید و سوالات آنها را پاسخ دهید. مثلا اگر لولهکش هستید یکی از پستهای وبلاگی که میتوانید بگذارید این است: ۵ راه برای تعمیر شیر آبی که چکه میکند. -
عنوانهایی بسیار جذاب بنویسید:
شما برای جذب خواننده زمانی بسیار محدود دارید. اگر مخاطب از طریق عنوان شما خوشش نیاید مطلب شما را هم نمیخواند. بنابراین عنوانی انتخاب کنید که بسیار جذاب باشد. -
مقاله خود را با مقدمه آغاز کنید:
سعی کنید از طریق مقدمهای جذاب مخاطب را به سمت محتوایتان جذب کنید. ابتدا سعی کنید نظر مخاطب را جلب کنید. اگر نتوانید نظر مخاطبتان را جلب کنید، آنها ادامه محتوایتان را نمیخوانند. داستان یا لطیفهای بگویید، احساس همدردیتان را با مخاطب نشان دهید یا او را با عنوان کردن حقیقت یا آماری جالب درگیر کنید. - برای محتوایتان سرفصل ایجاد کنید:
گاهی اوقات به خاطر وجود تعداد زیادی محتوا، مخاطب خودش را مانند کاهی در انبار سوزن وبلاگ شما مییابد. برای اینکه از شلوغ و سردرگمی مخاطب بکاهید، حتما برای محتواهایتان گروهبندی و طبقه بندی داشته باشید. -
حالا پست وبلاگ را بنویسید:
مرحله بعدی، نوشتن محتواست. حالا که تمپلیت محتوایتان را دارید میتوانید هر قیمت را پرکنید و توضیحات کاملی درباره محصولتان ارائه کنید. -
پست وبلاگ خود را ویرایش کنید:
پس از اینکه محتوا را نوشتید وقت آن رسیده که آن را ویرایش کنید و از نظر نکات ویرایش و گرامری آن را اصلاح نمایید.
چگونه برای وبلاگ خود یک متن جذاب بنویسیم؟
برای اینکه متن پست وبلاگ بهتری بنویسید و ساختار بهتری را رعایت کنید باید شکل اجمالی آن را پیش از نوشتن بکشید. صورت کلی مقالههای بلاگی به شکل زیر است:
- عنوان اصلی
- لید
- مقدمه
- عنوان فرعی اول
- ایده اصلی
- عنوان فرعی دوم
- ایده اصلی
- عنوان بعدی
- ایده اصلی
نتیجهگیری
- با حفظ این ساختار و رعایت نکات ویرایشی و دستوری میتوانید متن جذابتری بنویسید. برای نوشتن پست وبلاگ این نکات را در نظر داشته باشید:
- قبل از نوشتن برنامهریزی کنید و فکر کنید درباره چه چیزی میخواهید بنویسید.
- تحقیق و جستجوی خود را کامل کنید.
- حقایق، آمارها و وقایع را چک کنید و اطلاعات کامل موضوعتان را استخراج کنید.
- عنوان جذاب و کاملی بنویسید که مخاطب را اغوا کند.
- از تصاویر در محتوایتان به وفور استفاده کنید چراکه تصاویر محتوایتان را جذاب میکنند.
- پس از نوشتن حتما متن خود را اصلاح کنید.
چه روشهایی برای کسب درآمد از وبلاگ وجود دارد؟
از چند راه مختلف میتوانید در وبلاگتان درآمد ایجاد کنید:
- تبلیغات بگیرید: میتوانید محصولات یا خدمات دیگران را با لینکی که در مطالبتان میدهد، تبلیغ کنید.
- از سیستم همکاری در فروش استفاده کنید: یکی از روشهای درآمدی برای انواع بلاگ، استفاده از سیستمهای همکاری در فروش یا افیلیت مارکتینگ است.
- پست وبلاگی اسپانسردار بنویسید: در این حالت از افرادی که میخواهند برای محصول یا خدماتشان تبلیغ شود میتوانید پست کاملی بنویسید و آنها را اسپانسر ویژه محتوایتان قرار دهید.
- عضویت در وبلاگتان را پولی کنید: اگر محتوای وبسایتتان آنقدر خوب باشد که مخاطب را جذب کند، میتوانید حتی برای استفاده از این محتوا از او بخواهید حق عضویت بپردازد.
- محصولات دیجیتالی را از طریق وبلاگتان بفروشید: میتوانید محصولاتی مانند ایبوک یا کلاسهای آنلاین را از طریق وبلاگتان بفروشید.
راهکارهای موفقیت یک وبلاگ در چیست؟
برای اینکه وبلاگی موفق داشته باشید و بتوانید از طریق آن کسب درآمد بکنید، باید حتما موارد مهمی را در نظر بگیرید. از جمله این موارد میتوان به نکات زیر اشاره کرد:
- با خواندن بیشتر و بیشتر نویسنده بهتری میشوید. هر چه بیشتر بخوانید بهتر هم مینویسید.
- با وبلاگتان مانند یک کسبوکار برخورد کنید. باید نیازها و دغدغههای مخاطبانتان را بشناسید و طبق آن راهکارهایی ارائه کنید. این راهکارها مانند محصولات یا خدماتتان در کسبوکار هستند.
- انسجام را حفط کنید. انسجام و موفقیت با یکدیگر میآیند. اگر به طور منظم و مرتب روی وبلاگ خود کار کنید قطعا نتیجه مناسبتری خواهید گرفت.
- لیست ایمیل خود را افزایش دهید. با ایمیل مارکتینگ میتوانید درصد محبوبیت وبلاگ خود را بسیار افزایش دهید. بنابراین سعی کنید بیشتر ایمیل مخاطبانتان را بگیرید.
- اثر طراحی خوب را دست کم نگیرید. به ظاهر وبلاگتان رسیدگی کنید تا بهتر مخاطب را جذب خود بکنید.
- ارزش ایجاد کنید. مخاطبان باید با خواندن وبلاگ شما چیزی عایدشان شود. اگر بتوانید برای آنها ارزشی خاص ایجاد کنید قطعا موفق میشوید.
- خاص باشید و کپی نکنید. هیچ کس مطالب تکراری و عادی را دوست ندارد. پس سعی کنید خاص باشید و از کپی کردن مطالب دیگران بپرهیزید.
- سئو را یاد بگیرید. بهینه سازی مطالب برای موتورهای جستجو به شما کمک میکند در نتایج بهتر نمایش داده شوید.
- با شبکههای اجتماعی رفیق شوید. شبکههای اجتماعی به شما کمک میکند پست وبلاگ خود را بهتر در معرض دید عموم قرار دهید.
نتیجهگیری
هر روز جایگاه وبلاگ نویسی و حضور در شبکههای اجتماعی بیشتر میشود. برای اینکه بتوانید از مزایای حضور در شبکههای اجتماعی برای پیشبرد اهداف کسبوکارتان استفاده کنید لازم است وبلاگ صنعتتان را راهاندازی کنید و زودتر مشغول ایجاد پست وبلاگ شوید.